Hürriyet

banner image

Hürriyet

AP raportörü Piri’den Cumhuriyet Gazetesi yorumu: Erdoğan’la aynı hizadaki ulusalcılara geçti…

AP raportörü Piri’den Cumhuriyet Gazetesi yorumu: Erdoğan’la aynı hizadaki ulusalcılara geçti
Piri (Fotoğraf: Reuters)
Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raportörü  Kati Piri, Cumhuriyet gazetesinin yeni yönetiminin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çizgisinde olduğuna dikkat çekip, basın özgürlüğüne nihai darbenin vurulmuş olabileceğine işaret etti.
Cumhuriyet gazetesindeki yönetim değişikliğine bir yorum da AP’den geldi. AP Türkiye raportörü  Kati Piri, Twitter hesabından “Baskınlar, adli kovuşturmalar, gazetecilerin tutuklanmaları/ cezaevine atılmalarının ardından, son bağımsız gazete Cumhuriyet şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı hizada olan aşırı ulusalcıların yönetimine geçti. Bu Türkiye’de basın özgürlüğünden geriye kalan son kırıntılara nihai darbe mi?”dedi.
Cumhuriyet gazetesinin sahibi olan Cumhuriyet Vakfı, mahkeme tarafından iptal edilen 2013’deki eski yönetim kurulu üyeleriyle geçen cuma toplanmış, yönetimde değişikliğe gidilmişti. Vatan Partili Alev Coşkun yeniden vakıf başkanlığına seçilirken, genel yayın yönetmeni ise Aykut Küçükkaya olmuştu. Yeni yönetim ilk toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Bir süredir eksikliğini gördüğümüz ATATÜRK ve onun temel ilkeleri Cumhuriyet gazetesine kesin olarak geriye dönmüş bulunuyor ”demişti. Vakıf seçimlerinden sonra gazetenin yazı işleri müdürleri görevden alınırken, genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, yazarlardan Çiğdem Toker, Hakan Kara, Aydın Engin, Melis Alphan ve Ahmet İnsel’in aralarında bulunduğu pek çok kişi ayrıldıklarını açıklamıştı.
Cumhuriyet Gazetesi
AP raportörü Piri’den Cumhuriyet Gazetesi yorumu: Erdoğan’la aynı hizadaki ulusalcılara geçti… AP raportörü Piri’den Cumhuriyet Gazetesi yorumu: Erdoğan’la aynı hizadaki ulusalcılara geçti… Reviewed by ümitse on 21:02:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.