Hürriyet

banner image

Hürriyet

Bulutlar Adam Öldürmesin — 06.Şubat.1955 — Nazım Hikmet RAN… SURUC Katliamı 33 Kişinin Hayatını Kaybettigi Saldırının 3. YILDÖNÜMÜ…

SURUÇ Katliamı 33 Kişinin Hayatını Kaybettigi Saldırının 3. YILDÖNÜMÜ
|SURUÇ Katliamı|
|20.07.201520.07.2018|

|Nazım Hikmet RAN|
|17.01.1902SelanikOsmanlı Imparatorlugu 03.06.1963MoskovaS.S.C.B.|
|Türk SairOyun YazarıRomancıAnı YazarıRomantik Komünist ve Romantik Devrimci|

Nazım Hikmet RAN
Bulutlar Adam Öldürmesin06.Şubat.1955  Nazım Hikmet RAN
20 Temmuz 2018 Cuma

Bulutlar Adam Öldürmesin  06.Şubat.1955  Nazım Hikmet RAN …

Analardır adam eden adamı
aydınlıklardır önümüzde gider.
Sizi de bir ana doğurmadı mı?
Analara kıymayın efendiler,
         Bulutlar Adam Öldürmesin.

Koşuyor altı yaşında bir oğlan,
uçurtması geçiyor ağaçlardan,
siz de böyle koşmuştunuz bir zaman.
Çocuklara kıymayın efendiler,
         Bulutlar Adam Öldürmesin.

Gelinler aynada saçını tarar,
aynanın içinde birini arar.
Elbet böyle sizi de aradılar.
Gelinlere kıymayın efendiler,
         Bulutlar Adam Öldürmesin.

İhtiyarlıkta aklına insanın,
tatlı anıları gelmeli yalnız.
Yazıktır, ihtiyarlara kıymayın,
efendiler, siz de ihtiyarsınız.
         Bulutlar Adam Öldürmesin

Bulutlar Adam Öldürmesin  06.Şubat.1955  Nazım Hikmet RAN …
Bulutlar Adam Öldürmesin  Nazım Hikmet RAN 06.Şubat.1958Kaynak: Nazım Hikmet Bütün Siirleri Yapı Kredi Yayınları

|Nazım Hikmet RAN|
|17.01.1902SelanikOsmanlı İmparatorluğu  03.06.1963MoskovaSSCB|
|TürkSair OyunYazarıRomancıAYazarıRomantikKomünist ve RomantikDevrimci|


SURUÇ Katliamı nın üzerinden 3 Yıl geçti 
Urfa Suruç'ta 33 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin yaralandığı Suruç Katliamı’nın üzerinden 3 yıl geçti, görülen davada hâlâ bir gelişme gözlenmedi.
Urfa'nın Suruç ilçesinde, Suriye'nin Kobane kentine oyuncak ve insani yardım malzemeleri götüren 300 kişinin gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında meydana gelen canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişi yaşamını yitirmiş, 100'ü aşkın kişi yaralanmıştı.

Saldırının 3. Yıl dönümünde katliama ilişkin görülen davada bir gelişme gözlemlenmedi. Sanıklardan biri tutuklu, Suriye'de olduğu iddia edilen diğer iki sanık ise yargılanamıyor.

33 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suruç’ta olan 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptıkları 20 Temmuz 2015 12.00 ’da bombalı bir intihar saldırısı meydana geldi.

Patlamada 33 kişi ve saldırgan hayatını kaybetti.
Saldırıda hayatını kaybeden isimler: Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Hatice Ezgi Sadet, Uğur Özkan, Nartan Kılıç, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Kasım Deprem, Alper Sapan, Cemil Yıldız, Okan Pirinç, Ferdane Kılıç, Yunus Emre Şen, Çağdaş Aydın, Alican Vural, Osman Çiçek, Mücahit Erol, Medali Barutçu, Aydan Ezgi Salcı, Nazlı Akyürek, Serhat Devrim, Ece Dinç, Emrullah Akhamur, Murat Yurtgül, Erdal Bozkurt, İsmet Şeker, Süleyman Aksu, Büşra Mete, Duygu Tuna, Polen Ünlü, Nuray Koçan, Vatan Budak, Mert Cömert.

SAVCI VE HAKİMLER DEĞİŞTİ
Suruç Katliamı'nın üzerinden 3 Yıl geçmesine görülen davada ise hiçbir olumlu hiçbir gelişme yaşanmadı. 3 Yıl içinde üç soruşturma savcısı, bir de mahkeme heyeti değiştirildi.

Saldırıyla ilgili soruşturmaya, 23 Temmuz 2015’te “dosya içerisinde bulunulan belgelerin incelenmesinin soruşturmanın amacını tehlikeye düşüreceği” gerekçesiyle gizlilik kararı getirildi.

İDDİANAME 18 AY SONRA HAZIRLANDI
Katliamdan 18 ay sonra Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 213 sayfalık iddianamede biri başka suçtan tutuklu, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 3 kişi hakkında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme” suçlarından 34’er kez; “Tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teşebbüs etme” suçlarından da 70’er kez olmak üzere, TCK’nin ilgili maddeleri gereğince toplam 104’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

İddianameye göre, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin, incelenen deliller, kamera kayıtları ve teşhis yapılması sonucu, Abdurrahman Alagöz isimli şahıs olduğu belirlendi.

İddianamede katliamın failleri olarak canlı bomba Abddurrahman Alagöz, 10 Ekim Katliamı’nı organize ettikleri; ancak Antep’teki bir hücre evi baskınında kendilerini patlattıkları öne sürülen Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun, 10 Ekim Ankara Tren Garı Katliamı davası sanıklarından Yakup Şahin, firari olduğu belirtilen Deniz Büyükçelebi ve İlhami Mali gösterildi; bu yüzden davada yargılanan tek sanık Yakup Şahin.

10 Ekim katliamı davasının tutuklu sanığı olan Şahin hakkında, Suruç dosyasında 4 Mayıs 2017 tarihinde görülen ilk duruşmada tutuklama kararı verildi. İddianameye göre, diğer sanıklar Deniz Büyükçelebi ve İlhami Ballı ise Suriye’de olduğu gerekçesiyle yargılanamıyor.

Hazırlanan iddianamede, devlet yetkililerinin sorumluluğuna yer verilmedi
Bulutlar Adam Öldürmesin — 06.Şubat.1955 — Nazım Hikmet RAN… SURUC Katliamı 33 Kişinin Hayatını Kaybettigi Saldırının 3. YILDÖNÜMÜ… Bulutlar Adam Öldürmesin — 06.Şubat.1955 — Nazım Hikmet RAN… SURUC Katliamı 33 Kişinin Hayatını Kaybettigi Saldırının 3. YILDÖNÜMÜ… Reviewed by ümitse on 12:00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.