Hürriyet

banner image

Hürriyet

Izmir Sanat—Büyük Salon/Kültürpark Yeniden Sinematek Günleri Ekim Ayi Gösterimleri… Oyuncu, Yazar, Yönetmen” Temasıyla… 19 Ekim’de… Woody ALLEN — Annie HALL…


| Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark Yeniden Sinematek Günleri Ekim Ayi Gösterimleri Kaldigi Yerden Devam Ediyor 19.10.2012.Cuma|… !!!:)

19 Ekim Cuma 2012

Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark Yeniden Sinematek Günleri Ekim Ayi Gösterimleri… Oyuncu, Yazar, Yönetmen” Temasıyla 19 Ekim’de… Woody ALLEN  Annie HALL
 

Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark
19 Ekim 2012 Cuma
20:00
Ucretsiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında Havagazı Fabrikası bahçesinde düzenlediği “Yeniden Sinematek” etkinlikleri, sonbahar döneminde yine “salona” taşınıyor. Kültürpark İzmir Sanat’ta her Cuma düzenlenecek olan ücretsiz gösterimler, sinemaseverleri birbirinden kaliteli filmlerle buluşturacak. Ekim ayında ‘Oyuncu, Yazar, Yönetmen’ başlığı altında, filmlerinde hem yazar hem yönetmen hem de başrol oyuncusu olarak yer alan Charlie CHAPLINOrson WELLES ve Woody ALLEN’ın filmleri perdeye yansıyacak. İlk olarak Charlie CHAPLIN’ in The Circus&Sirk adlı filmi 05 Ekim 2012 Cuma akşamı saat:20.00′de gösterildi.
İkinci olarak Orson WELLES  Touch Of Evil&Bitmeyen Balayı 12 Ekim 2012 Cuma akşamı saat:20.00′de gösterildi.




Yeniden Sinematek Woody ALLEN  Annie HALL 19 Ekim 2012 Cuma akşamı saat:20.00′de Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark’da…
YENİDEN SİNEMATEK Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark `Woody ALLEN Annie HALL`

 

Yönetmen: Woody ALLEN
Yapımcı: Charles H. Joffe
Jack Rollins
Senarist: Woody ALLEN
Marshall Brickman
Oyuncular :
Aktör / Aktris  Karakter

Woody ALLEN  Alvy Singer
Diane KEATON  Annie HALL
Tony Roberts  Rob
Carol Kane  Allison Portchnik
Paul Simon  Tony Lacey
Shelley Duvall  Pam
Janet Margolin  Robin
Colleen Dewhurst  Mrs. HALL
Christopher Walken  Duane HALL
Jeff Goldblum  LA partisindeki telefonlu adam
Sigourney Weaver  Alvy'nin sevgilisi
Beverly D'Angelo  TV gösterisindeki aktrist
Shelley Hack  Shallow sokak kızı
John Glover  Annie'nin eski aktör sevgilisi
Truman Capote  Kendisi
Marshall McLuhan  Kendisi
Harvey Fierstein  (silinmiş sahne)
Danny Aiello  (silinmiş sahne)
Jack Gwillim  (silinmiş sahne)

Görüntü yönetmeni: Gordon Willis
Cinsi: Sinema filmi
Renk: Renkli
Yapım yılı: 1977
Süre: 93 dakika
Ülke: ABD
Dil: İngilizce

Konu: Bu film Woody ALLEN' ın New York'a düşkünlüğünü, kadınlara aşkını ve onları aldatma gerekliliğini, Hollywood'dan hem coğrafik, hem de endüstiyel olarak nefretini vurgulamaktadır.
New York'lu komedyen yazar Alvy Singer (Woody ALLEN) aşkın peşinden gitmek istese de, yaşadığı entellektüel ortamda aradığını bulabileceği konusunda oldukça umutsuzdur. Şarkıcı Annie HALL (Diane KEATON) ile tanışması ise önyargılarını sona erdirir. Yoğun olduğu kadar farklı olan bir ilişki yaşamaya başlarlar.
"Annie HALL", Woody ALLEN' ın en otobiyografik filmlerinden biridir. 1977 yılında çekilmiştir.
"Annie HALL", 1992 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Sinema tarihinin en özgün komedilerinden olan bu Woody ALLEN filmi 1977 yapımı. Woody ALLEN' ın senaryosunu Marshall Brickman’la birlikte yazdığı filmde kendisinin yanısıra  Diane KEATON, Sigourney Weaver, Christopher Walken, Jeff Goldblum, Shelley Duvall, Tony Roberts, Carol Kane, Paul Simon, Janet Margolin rol alıyor. Komedi ve romantizmi harmanlayan filmin gösterimi 19 Ekim Cuma günü gerçekleşecek.

Izmir Sanat—Büyük Salon/Kültürpark
19 Ekim 2012 Cuma
20:00
Ucretsiz




Yeniden Sinematek Orson WELLES  Touch Of Evil&Bitmeyen Balayı 12 Ekim 2012 Cuma akşamı saat:20.00′de Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark’da…
YENİDEN SİNEMATEK Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark `Orson WELLES  Touch Of Evil&Bitmeyen Balayı`

 

Yönetmen  : Orson WELLES
Yapımcı     : Orson WELLES
Senaryo: Orson WELLES, Paul Monash, Franklin Coen, Whit Masterson
Senaryo (Kitap):Whit Masterson

Oyuncular :
Aktör / Aktris  Karakter

Orson WELLES Police Captain Hank Quinlan
Charlton Heston Polis Müfettişi Ramon Miguel 'Mike' Vargas
Janet Leigh Polis Müfettişi eşi Susan 'Susie' Vargas
Joseph Calleia            Police Sergeant Pete Menzies
Akim Tamiroff 'Uncle' Joe Grandi
Joanna Moore            Marcia Linnekar
Ray Collins     District Attorney Adair
Dennis Weaver           Mirador Motel Night Manager
Valentin de Vargas     Pancho - Grandi Hood
Mort Mills       Al Schwartz - District Attorney's Assistant
Victor Millan   Manelo Sanchez
Lalo Rios        Risto - Grandi's Nephew
Michael Sargent         Pretty Boy
Phil Harvey    Blaine
Joi Lansing     Zita

Yapım:1958~ABD
Tür: Gerilim, Kara film, Suç, Polisiye
Müzik: Henry Mancini
Süre: 95 dk.

Konu: Amerikalı Polis Müfettişi Ramon Miguel Vargas (Charlton Heston) ve Polis Müfettişi eşi Susan Vargas (Janet Leigh), balaylarını geçirmek üzere bir Meksika sınır kasabasına gidiyorlar. Ancak kasabaya gelir gelmez bir araba, altına yerleştirilen bombanın patlamasıyla havaya uçuyor ve Polis Müfettişi Ramon Miguel Vargas (Charlton Heston)  balayında bile beladan uzak kalamayacağını anlıyor. Olayı araştırmak için yerel güvenlik güçleriyle temas kuran Polis Müfettişi Ramon Miguel Vargas (Charlton Heston), karşısında sinema tarihinin en sahtekar polislerinden birisini, Hank Quinlan'ı (Orson WELLESbuluyor.

Cinayeti araştırırken Hank Quinlan'ın (Orson WELLES) sahte delillere başvurduğunu ve kendisinin de bizzat bu işin içinde yer aldığını öğrenen Polis Müfettişi Ramon Miguel Vargas (Charlton Heston), çözüm olarak Hank Quinlan'ı (Orson WELLES) suçüstü yakalamayı kafasına koyuyor. Açılış seansıyla sinema tarihine geçen film, kısa sürede kültleşmiş ve kara film türünün başyapıtları arasına girmiştir.

Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark
12 Ekim 2012 Cuma
20:00
Ucretsiz




Yeniden Sinematek Charlie CHAPLINThe Circus&Sirk 05 Ekim 2012 Cuma akşamı saat:20.00′de Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark’da…
YENİDEN SİNEMATEK Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark `Charlie CHAPLINThe Circus&Sirk`


Yönetmen  : Charles CHAPLIN
Yapımcı     : Charles CHAPLIN
Senarist     : Charles CHAPLIN

Oyuncular :
Aktör / Aktris  Karakter

Charles CHAPLIN Serseri (Şarlo)
Merna KENNEDY Trapezci, Sirk Sahibinin Üvey Kızı
Henry BERGMAN Yaşlı Palyaço
Al Ernest GARCIA Sirkin Sahibi, Kızın Babası
Harry CROCKER Rex, Cambaz / Palyaço
George DAVIS İlüzyonist
Tiny SANDFORD Dekorcu
John RAND Dekorcu / Palyaço
Steve MURPHY Yankesici

Müzik    : Günter KOCHAN (1969)
Kurgu  : Charles CHAPLIN
Stüdyo : United Artists
Yapım yılı     : 1928 ABD
Süre     : 69 Dakika
Dil     : Sessiz
(Altyazılar İngilizcedir.)
Bütçe     : $3.8 miyon dolar)

Konu: Charles CHAPLIN, polis tarafından kovalanırken yolu bir sirke düşen ve oranın yıldızı haline gelen bir serseri (Şarlo) rolündedir.

Charles CHAPLIN ve Joseph Plunkett tarafından yazılan film, 1928′deki $3.8 milyon dolarlık hasılatı ile gişede en çok para kazanan sessiz filmler sıralamasıda 7. sıradadır.

Sirk, yönetmenliğini ve başrolünü Charles CHAPLIN' in üstlendiği, 1928, ABD yapımı sessiz bir komedi filmidir. Al Ernest Garcia, Merna Kennedy, Harry Crocker, George Davis ve Henry Bergman da rol aldı.

Filmin çekimleri boyunca meydana gelen sayısız aksaklık (film stüdyosunda yangın, filmde kullanılan arabaların çalınması, Charles CHAPLIN in sansasyonel boşanma davası vs.) nedeniyle Charles CHAPLIN’in en çok güçlük çektiği filmlerden biri olmuştur. Charles CHAPLIN in, karısı Lita Grey’ den boşandığı döneme rastladığından bir hayli olaylı ve zor geçen boşanma sürecinde filmin çekimlerine bir yıl kadar ara verilmiştir.

Film Charles CHAPLIN tarafından 1970′ te yeniden elden geçirilmiş ve müzikleri yeniden düzenlenmiştir.

Izmir SanatBüyük Salon/Kültürpark
05 Ekim 2012 Cuma
20:00
Ucretsiz



 

Yaz dönemi dolu dolu geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Çim Üstünde Sinematek” gösterimleri yaz aylarında Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yaz 4 Temmuz-29 Ağustos 2012 tarihleri arasında her Perşembe günü yapılan gösterimler çerçevesinde ‘Kayıp Çocuklar Şehri’, ‘Aşk Zamanı’, ‘Yaşamın Renkleri’, ‘Paris Seni Seviyorum’, ‘Zamanın Tozu’, ‘Fargo’, ‘Aşka Ruhunu Kat’, ‘Ay’ ve ‘Pina’ adlı filmler izleyiciyle buluşmuştu.

Sinematek nedir?

Sinematek etkinlikleri ile 1960’ların sonunda yaşanan ve filmlerin sanat, eğitim ve genellikle kültür amaçları gözetilerek halka sunulması olarak tanımlanan Sinematek ruhunun yeniden yaratılması amaçlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yazında ilki düzenlenen etkinlikte, birbirinden ünlü yönetmenlerin çok ses getiren filmleri izleyicinin karşısına çıkmıştı. Gösterimler öncesinde, filme ilişkin bir sunumun da yapıldığı gecelere İzmirliler büyük ilgi göstermiş, binlerce sanatsever halka açık bu sanat etkinliğinden çok keyif almıştı..



 

Izmir Sanat—Büyük Salon/Kültürpark

Fuar Kültürpark 26 Ağustos Kapısı yakınındaki İzmir Sanat, yıl boyunca; söyleşi, seminer, tiyatro ve film gösterileri, konserler ve sergilere ev sahipliği yapıyor…

İzmir Sanat’ta;

308 kişilik tiyatro ve sinema salonu,
Söyleşiler, dia gösterimleri ve sunumlar için 80 kişilik oditoryum,
Dans prova salonu,
Sergi alanı
Ayrıca, sanatçılar için soyunma ve dinlenme odaları bulunuyor…

İZMİR SANAT'IN 10 KURALI

İzmir Sanat'ın uygulamaya çabaladığı ilkeler
"Birincisi, nitelik kaygısı öncelikli bir ölçüt kabul edildi. Hangi sanat dalı olursa olsun, nitelikli ürünlerin sunulması esastır.
İkincisi, sanatçı ve sanat kurumları ile yapıcı ilişki ve işbirliği yöntem olarak benimsenmiştir.
Üçüncüsü, programlı ve sistemli çalışma,
Dördüncüsü, salonların mümkün olduğu kadar verimli ve yoğun kullanılmasıdır. Bu hedefe erişmek için programların çeşitlenmesi, periyodik sanat filmi gösterileri ile sinema sanatının belli başlı eserlerinin seyirciye sürekli sunulması, sanat ve kültür konularına ilişkin konferans dizileri, sanat akımları hakkında tematik haftalar, belli sanat üsluplarının değişik sanat dallarındaki verimlerinin sergilerle, toplantı ve uzmanların konuşmalarıyla, temsil ve konserlerle özgür programlar halinde gerçekleştirilmesi...
Beşincisi, solist sanatçıların katılımıyla, periyodik oda müziği konserlerinin İzmirlilere sunulmasıdır. Bu da, orkestra konserleri dışında dinleme alışkanlığı yaygın olmayan önemli  bir müzik sanatı türünün bilinçli şekilde meraklılara ulaştırılması anlayışından kaynaklanıyor. Böylece İzmir çok sayıda nitelikli oda müziği resital ve konserlerine tanık oluyor, ünlü solistleri dinliyor. Şehrin müzik hayatında yeni bir kategori sistematik olarak yer almaya başlıyor.
Altıncı ve bir başka ilke; sinema sanatının örneklerini düzenli programlarla meraklılara izlettirmektir.
Yedincisi, dramatik sanat alanında, gençliğe yönelme ve sanat tiyatrolarına salon tahsisidir. Sanat değeri taşıyan özel tiyatrolara İzmir Büyükşehir Belediyesi sanat politikaları uyarınca destek veriliyor, salon olanakları tanınıyor. Çocuk tiyatrosu çalışmaları destekleniyor.
Sekizincisi, güzel sanat sergileri düzenlemek. İtiraf edilmelidir ki sürekli ve nitelikli sergiler sağlanamıyor. Bununla birlikte "İzmir Sanat" fuayesinde sürekli olmasa bile bir çok ilgi çekici ve sanat değeri taşıyan sergi gerçekleştirilebilmiştir. İzmirlilerin, güzel sanat sergileri açısından karşılaşılan zorlukları, işin galeriler piyasası ve ticari yanı dolayısıyla getirdiği engelleri takdir edeceklerini ve eksiklikleri anlayışla karşılayacaklarını umuyoruz.
Dokuzuncu ve esasen her kamu kuruluşunun bağlı olması gereken bir ilke de, özellikle bir sanat kurumuna yakışan sıcak ve güler yüzlü ortamın sağlanmasıdır. İzmirliler, İzmir Sanat  organizasyonlarında kendilerini evlerinde gibi rahat hissetmelidirler. Bu ilkenin ne kadar gerçekleştiğine elbet İzmir Sanat izleyicileri karar verecektir.
Onuncu ilke; İzmir'in ikinci bir senfoni orkestrası olan Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Devlet Konservatuarından kaynaklanan bu yeni oluşumu desteklemek, şehrin yerel yönetimi için zevkli bir sorumluluktur. Bir senfoni orkestrasının ne büyük emeklerle kurulabildiğinin bilincinde olanlar, bu sorumluluğu takdir edeceklerdir. İzmir'in ikinci bir senfoni orkestrasına kavuşması demek, müzik ortamının zamanla katlanarak zenginleşmesi, renklenmesi, derinlik kazanmasıdır…

İLETİŞİM

Fuar Kültürpark 26 Ağustos Kapısı İzmir/Türkiye 
Gişe: 0(232)  293 40 49Tel: 293 11 13293 40 45293 40 47  Faks:  483 97 15

Izmir Sanat—Büyük Salon/Kültürpark Yeniden Sinematek Günleri Ekim Ayi Gösterimleri… Oyuncu, Yazar, Yönetmen” Temasıyla… 19 Ekim’de… Woody ALLEN — Annie HALL… Izmir Sanat—Büyük Salon/Kültürpark Yeniden Sinematek Günleri Ekim Ayi Gösterimleri… Oyuncu, Yazar, Yönetmen” Temasıyla… 19 Ekim’de… Woody ALLEN — Annie HALL… Reviewed by ümitse on 22:23:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.