Uluslararası Izmir Heykel Çalıştayı 13 Ekim — 02 Kasım 2012 Tarihleri Arasında Düzenleniyor… Kültürpark—Uzun Havuz/Izmir — Tarih ve Sanat Müzesi Önü |…
…13 Ekim Cumartesi — 02 Kasım Cuma 2012…
…Uluslararası Izmir Heykel Çalıştayı 13 Ekim — 02 Kasım 2012 Tarihleri Arasında Düzenleniyor… Kültürpark—Uzun Havuz/Izmir — Tarih ve Sanat Müzesi Önü…
Kültürpark—Uzun Havuz/Izmir
13 Ekim Cumartesi — 02 Kasım 2012 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Izmir Heykel Çalıştayı 13 Ekim Cumartesi — 02 Kasım 2012 Cuma Tarihleri Arasında Düzenleniyor…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sonbaharda düzenleyeceği Akdeniz temalı ‘Uluslararası Heykel Çalıştayı, dünyanın farklı coğrafyalarından heykeltıraşları ağırlayacak. İzmirlilerin de izleyebileceği 20 günlük çalışma sürecinde hazırlanacak heykeller, kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek…
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 13 Ekim—02 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Uluslararası Heykel Çalıştayı’na katılmaya hak kazanan heykeltıraşlar belirlendi. Kültürpark İzmir Sanat Oditoryum’ta toplanan seçici jüri, 50 farklı ülkeden gelen 150 başvuruyu değerlendirdi. Jüri, çalıştaya katılacak eserlere karar vermekte oldukça zorlandı. Yarışın galibi, 7 yabancı ve 3 Türk heykeltıraş oldu. Jürinin belirlediği heykeltıraşlar, söz konusu tarihlerde Kültürpark Tarih ve Sanat Müzesi önündeki havuzun çevresine kurulacak açık hava işliklerinde heykel çalışmaları yapacak. 20 günlük bir çalışmayla hazırlanacak olan heykeller, daha sonra kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek…
Uluslararası Heykel Çalıştayı’na şu isimler katılacak
Aldo Shiroma (Peru)
Amancio Gonzales Andres (İspanya)
Bettino Francini (İtalya)
Chander Parkash (Hindistan)
Hıtoshi Tanaka (Japonya)
Valentıne Mıtev (Bulgaristan)
Volodymyr Khochmar (Ukrayna)
Hakan Şengönül (Türkiye)
Mert Taşkın Demir (Türkiye)
Levent Ayata (Türkiye) …
Çalıştay Hakkında
Tarihi çok eski çağlara kadar giden İzmir, Akdeniz dünyasının önemli liman kentlerinden biriydi. Hititlerden İyonlara, Lidyalılardan Perslere, Helenlerden Romalılara ve Bizanslılardan Osmanlılara kadar birçok uygarlığa tanıklık etti…
Sırtını Anadolu’ya yaslarken, yönünü Akdeniz’e çevirip, Akdeniz'in Lodosunu soluyan, yüzyıllardan bu yana birçok kültürün beraberce yaşadığı, Anadolu kültürü ile Batı'nın kaynaştığı İzmir'de, bu birliktelikten özgün bir kent ve özgün bir İzmirli kimliği oluştu. İzmir'in yakın çevresindeki yerleşkelerde Antik Yunan ve Roma dönemi heykel ustalarının, bölgenin ilk kentlerini, kral yollarını ve tapınaklarını dolduran görkemli heykeller bir çok kişi tarafından bilinmektedir…
İşte bu geleneği yeniden canlandırmak ve İzmirlileri Uluslararası heykel sanatçıları ile buluşturmak, İzmir sokaklarını, parklarını sanat eserleri ile bezemek adına Ekim ayında “Uluslararası Heykel Çalıştayı” gerçekleştiriyoruz…
“Uluslararası Heykel Çalıştayı” ile dünya ülkelerini ve sanatçılarını, “AKDENİZ” konsepti altında bir araya getirmek istiyoruz…
Bu Çalıştay'a, 10 sanatçı katılacak ve ana malzeme olarak ahşabı kullanarak “Akdeniz” coğrafyasından ve tarihinden aldıkları ilhamla yaratacakları heykeller ile kendi birikimlerini, İzmirliler ile paylaşacaklar…
13 Ekim- 2 Kasım 2012 tarihleri arasında İzmir'in en güzel alanlarından biri olan Fuar Alanı / Kültürpark'ta yapacağımız 21 günlük çalışma, ulusal ve uluslar arası sanatçıları İzmir halkı ile buluşturuyor…
Çalıştay başvuru formu ve şartnameyi http://www.izmirworkshop.org adresinden bulabilirsiniz…
Çalıştay Malzemesi: Kestane Ağacı…
Kayıngiller (Fagaceae) familyasından Castanea cinsini oluşturan ağaçlara ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına "kestane" deniyor…
Boyu 20-25 m ye ulaşan dolgun gövdeli, geniş tepeli, uzun ömürlü bir ağaç.
Yaşı 800-1000 seneye, çapı da birkaç metreye ulaşabilir…
Dış odunu kirli sarı, bazen beyaz veya gri, iç odunu ise sarı kahverengidir.
Kestane sert ve sıkı yapılı olmakla birlikte esnektir. Uzun iplikli olduğu için kolay bükülür, az çalışır, kolay işlenir. Havanın ve suyun bozucu etkisine dayanıklıdır. Çivi ya da tutkal ile iyi bağlantı kurar…
Hava kurusu özgül ağırlığı 0,56 gr/cm 2 tür…
Ülkemizde, Kuzey Anadolu sahilleri boyunca, Belgrad Ormanlarına kadar uzanan geniş bir bölgede, Marmara çevresi ve Batı Anadolu’da doğal olarak yetişir. Güney Avrupa’da ve Avrupa’nın orta bölgelerinde, Yugoslavya, Bulgaristan ve Yunanistan’da, Kafkaslarda, İtalya’da Alper’in güney yamaçlarında, İspanya’da, Kuzey Afrika’da görülür…
Geleneksel ve modern mimaride, destek ve tavan sistemlerinde; suya dayanıklı olduğu için köprü ve iskele ayaklarında; gemi ve tekne yapımında, yüzyıllardan bu yana kullanılmaktadır. Mobilya üretiminde masif ve kaplama olarak değerlendirilir. Özellikle bükme mobilyalarında aranan bir ağaçtır…
Bütün bunların yanı sıra kestane tohumu, doğada doğal şartlar altında yetiştirilen, organik bir tarım ürünü olduğundan dolayı, içerdiği zengin besin öğeleri ile geçmişten günümüze beslenmemizin eğlenceli bir parçası olmuştur. Tohumlarından yapılan şekerlemeler oldukca lezzetlidir…
Ahşap Heykel
Aldo Shiroma Uza (Peru)
1975 yılında Peru Lima'da doğdu. Peru Pontifical Üniversitesi'ni bitirdi, yüksek lisans eğitimini Valensiya Polytechnic Üniversitesi'nde tamamladı.
Kendi ülkesi dışında Kuzey ve Güney Amerika'da ödüller elde etti, dünyanın birçok ülkesinde uluslararası sempozyumlara katıldı…
Amancio Gonzales Andres (İspanya)
Amancio Gonzales Andres 1965 yılında İspanya Leon'da doğdu. Çalışmaları, Salas, Murcia gibi belli başlı kentlerde bulunuyor. Sanatçı, dünyanın bir çok ülkesindeki sempozyumlarda yer aldı. 2006 yılında Bodrum Gümüşlük Uluslararası Kültür Sempozyumu ile 2011 yılında 9.su Mersin'de gerçekleşen Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykeller Sempozumlarında ülkemizde de bulundu.
Sanatçı İzmir için prehistorik çağlardan bu yana Akdeniz ve müziği bir araya getiren "Müzisyen" adlı bir çalışma planlıyor…
Bettino Mauro Francini, İtalya Arezzo'lu ressam, heykeltraş ve set tasarımcısı, Uluslararası Anıtsal Heykeller Etkinlikleri Derneği'nin de başkanı.
Meksiko, Costa Rica, Tayland, Brezilya gibi ülkelerde 13 çalışması bulunuyor. İzmir için 'Beni İzle" adlı projeyi planlıyor…
Chander Parkash (Hindistan)
1974 Udhampur Hindistan doğumlu. Jammu Üniversitesi'ndeki 5 yıllık eğitimin ardından master eğitimini Baroda M.S Üniversitesi'nde tamamladı. Başta kendi ülkesi olmak üzere Israil ve İsviçre'den ödüller kazandı. Kore, İsviçre, Kanada ve Rusya'da sergilere katıldı. Sanatçı, dünyanın birçok ülkesinden de davetler alıyor. Parkash, İzmir için "Dürüst Balıkçı" adlı bir çalışma planlıyor…
Hıtoshi Tanaka (Japonya)
1949 yılında Miyazaki'de doğdu. Miyazaki Üniversitesi'ni bitirdi uzmanlık sınıfını ise Saga Üniversitesi'nde tamamladı. Aralarında ülkemizin de bulunduğu dünyadaki birçok sempozyum ve sergiye katıldı…
Volodymyr Khochmar (Ukrayna)
1970 yılında Ukrayna, Volyn'de doğdu. Kharkov Art Koleji ve Kharkov Art&Desing Enstitüsü'nü bitirdi. Ukrayna Ulusal Sanatçılar Birliği üyesi olan sanatçı, Kharkov Devlet Üniversitesi mimarlık ve inşaat bölümünde öğretim görevlisi. Aralarında ülkemizin de bulunduğu dünyadaki birçok sempozyum ve sergiye katıldı…
Valentıne Mıtev (Bulgaristan)
Valentin Mitev, 1985 yılında Sofya'da doğdu. Sofya'da, ahşap çalışma ve iç dizayn dekorasyona yönelik koleji, Ulusal Güzel Sanatlar Akademisi ahşap oyma bölümünü bitirdi ve aynı okulda yüksek lisansını tamamladı. Ülkesinde 2009'dan bu yana grup sergileri ve heykel sempozyumlarında yer alıyor…
Hakan Şengönül (Türkiye)
Hakan Şengönül, 1980 yılında Sivas'ta doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi GSF Heykel Bölümden 2008 yılında birincilikle mezun oldu, aynı yıl Atatürk Üniversitesi Heykel Bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. Ulusal ve uluslararası sempozyumlara ve karma sergilere katılıyor…
1979 yılında Malatya'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde lisans eğitimini 2000 yılında, 2004 yılında da yüksek lisans eğitimini tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Bölümü’nde sanatta yeterlik programına başladı ve hala tez aşamasında eğitimine devam etmektedir. Sanatçı birçok ulusal ve uluslararası sergi, sempozyum ve çalıştaylara katılıyor…
Levent Ayata (Türkiye)
Uluslararası Izmir Heykel Çalıştayı 13 Ekim — 02 Kasım 2012 Tarihleri Arasında Düzenleniyor… Kültürpark—Uzun Havuz/Izmir — Tarih ve Sanat Müzesi Önü |…
Reviewed by ümitse
on
11:04:00
Rating:
Hiç yorum yok: