Hürriyet

banner image

Hürriyet

İşçi ve Emekçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Kutlu olsun.

İşçi ve Emekçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Kutlu olsun.
İstanbul, Ankara ve Izmir 'de 1 Mayıs Kutlamaları belli oldu
Türkiye'nin dört bir yanında kutlanacak olan 1 Mayıs için illerdeki kutlama planları yapıldı.
DİSK, KESK, TMMOB, TTB İstanbul'da düzenlenecek 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin ortak açıklama yaptı. İstanbulda 1 Mayıs kutlanacak
1 Mayıs TabipleriKutlama Yerleri
İSTANBUL ANKARA VE İZMİR
İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR
DİSK, KESK, TMMOB, TTB .Yapılan ortak açıklamada, “1 Mayıs’ın İstanbul’daki kutlama programını açıklayan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB, halkı Maltepe Miting Alanı na çağırdı. 1 Mayıs son kez işçilere yasak olacak” demek için 1 Mayısa çağrısı yapıldı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) dün 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın İstanbul’daki kutlama programını açıkladı.
Beşiktaştaki  Barbaros Meydanı.nda yapılan açıklamaya çok sayıda sendika, siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi ve işçi katılırken “1 Mayıs bu yıl son kez işçilere yasak olacak” denildi.
İSTANBUL
1 MAYIS TA MALTEPE YE
1 Mayıs ve Taksim yasağı, bu ülkede hukuk tanımayan yasakçı zihniyetin de simgesidir. 2023 1 Mayıs’ı Taksim’in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak” diyen Çerkezoğlu, şunları dile getirdi: “Bu yıl 1 Mayıs’ı ülkemizin dört bir yanında meydanlarda büyük bir coşkuyla ve kararlılıkla kutlamak ve Türkiye’nin içinden geçtiği bu tarihsel anda geleceğe dönük umutlarımızı, nasıl bir ülkede ve dünyada yaşamak istediğimizi, bu konudaki kararlılığımızı ve irademizi bu ülkenin işçileri, kamu çalışanları, emekçileri, kadınları, gençleri, çocukları olarak hep birlikte meydanlarda ifade edeceğiz.
ANKARA 
saat 11.00 de Atatürk Kültür Merkezi Metro İstasyonu Önde toplanılacak, kortejler belirlenen sıralamayla saat 12.00 de Anadolu ( Tandoğan ) Meydanı na doğru yürüyüşe geçeceklerdir.
İZMİR
IZMIR 1 MAYIS PROĞRAMI
BUCA BULUŞMA YERİ : Kasaplar Meydanında buluşup Emek ve Demokrasi Güçleriyle BUCA Beledıye Önü 09.00
İZMİR TOPLANMA YERİ : 2. Kordon da Borsa Binası Önü : 11.00
İZMİR KUTLAMA YERİ : Gündoğdu Meydanı : 13.00
SAAT : 11. 00 ’ da Borsa Binası Önü
SAAT : 13. 00 ’ da Gündoğdu Meydanında Etkinlikler Baslayacaktır
YER : Gündoğdu Meydanı
AlsancakKonak/İZMİR
İzmir’de 1 Mayıs kutlamalarına ilçe Meydanlarında ve işyerlerinde başlanacak..
DİSK, KESK, TMMOB, Türk-İş, Birleşik Kamu İş, İZSMMMO, Liman İş İzmir Şube çağrısıyla Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak.
İzmir, Cumhuriyet Meydanı Toplanma noktaları olarak belirlendi. Konak ve Liman yönünden iki ayrı yürüyüş kolu oluşturulacak.  1 Mayıs kutlamaları önce ilçe meydanlarında başlayacak, ardından saat 13.00’te ortak mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı’na geçilecek. Buca Belediyesi önünde saat 09.00’da, .
İL ve İlçelerde 1 Mayıs Kutlaması
1 Mayıs Başta Zonguldak, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Denizli, Manisa, Kayseri, Diyarbakır, ve birçok şehirde de kutlanacak.
  toplanacak olan işçi ve emekçiler yürüyecek. “İnsanca çalışıp insanca yaşamak için, haklarımızı ve haklılığımız haykırmak için, ülkemizin öz kaynaklarına sahip çıkmak 1 Mayıs’ta işyerlerinde 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapıyor.
 DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin ortak organize edeceği 1 Mayıs mitinginde emekçiler talepleriyle bir araya gelecek.
İşçi ve Emekçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Kutlu olsun. İşçi ve Emekçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Kutlu olsun. Reviewed by ümitse on 23:17:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.