Hürriyet

banner image

Hürriyet

İzmir' in Sandiklari gonullu musahitlerini ariyor...


Gönüllü müşahitle Önümüzdeki referandumda gönüllü müşahit organizasyonu yapan tarafsız bir organizasyonun bulunmaması sebebiyle, İzmir sandıklarında müşahit dağılımının düzenli ve eğitimli olarak yapılması için bir araya gelen gönüllülerin oluşturduğu bir insiyatifiz. Sandık başında daha önce görev yapmış olsun ya da olmasın her İzmir'liyi sandıklara sahip çıkmaya ve adil bir referandum için İzmir'in Sandıkları çatısı altında gönüllü olmaya çağırıyoruz.

izmirinsandiklari@gmail.com

facebook.com/izmirsandik

twitter.com/izmirsandik

instagram.com/izmirsandik

http://izmirinsandiklari.org/

Bir oyun fark yaratabilecek.

“Artık izleyici olmak istemeyenler geliyor”
 Oy sayımlarıyla ilgili bir şüpheden ziyade, bunun sivil bir otorite tarafından takip edilmemesinin eksikliği. Eğer bir sandık başında sadece bir siyasi partiden insanlar olursa o zaman orada yapılabileceklerin, bilinçli veya bilinçsiz hataların sonu yok.
aynı zamanda Gönüllü olanların “artık izleyici olmak istemeyen” kişiler olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Emin olmasalar, kendileri şahit olmasalar da sandık başında hata yapılabileceğini görüyorlar ve en azından kendi ellerinden geldiğince bunun yaşanmamasını sağlamak istiyorlar.”
Müşahitlerin, referandum günüyle ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olmayan durumlar gördüklerinde sandık başkanına sözlü olarak şikayetlerini dile getirme hakları var. Bu itirazla sonuç alamazlarsa olarak tutanak tutturabiliyor.
Bunun yanında avukatlar, gönüllü müşahitlere destek olmak için kaydolmuş.
bütün ilçelerde gönüllüler var, her ilçe ve her okul için bir sorumlu belirlenecek,
Gönüllü müşahitler oy sayma işlemi ardından asılan sayım tutanaklarını da kayıt altına alacak. Gönüllülerin kendi sandıklarının dışında, okullardaki sandıkların sonuçlarının da fotoğrafını çekecek, sonuçları tek merkezde toplayacaklarını söylüyor.

Peki bu sonuçlar ne olacak?
açıklanacak resmi referandum sonucunu etkileyecek bir fark tespit etmeleri halinde bunu paylaşacaklarını ve ellerindeki verileri onlara aktaracaklarını belirtiyor.
İzmir' in Sandiklari gonullu musahitlerini ariyor... İzmir' in Sandiklari gonullu musahitlerini ariyor... Reviewed by ümitse on 12:47:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.