Hürriyet

banner image

Hürriyet

Ogretmenlere Rotasyon Iptal Edildi!…Yeni Ogretmen Atamalari da Agustos’ ta…

Öğretmenlere Rotasyon İptal Edildi!
04 Agustos 2015 Salı

Rotasyonun iptali için Eğitim Sen de dava açmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, öğretmen rotasyonları ile ilgili bir simülasyon yaptılarını belirterek, bu simülasyonda istenilen sonuçların elde edilemeyeceğini gördüklerini belirterek, rotasyon uygulamamaya karar verdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, sürücü kursları ile ilgili düzenlenen bir toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Öğretmen rotasyonları ile ilgili gelen bir soruya karşılık Bakan Nabi Avcı, Yapılan müracaatları değerlendirdik. Rotasyona tabi olan veya herhangi bir gerekçeyle rotasyon dışında olacak bütün öğretmenleri değerlendiren bir simülasyon yaptık. Burda gördük ki, bu simülasyondan istediğimiz sonuç çıkmıyor. Dolayısıyla dün akşam başbakanın telkinleri ve bakanlığımızda da yaptığımız istişare sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verdik dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI
, 2015 yılı itibariyle çalıştığı kurumda 15 yılı dolduran öğretmenlere uygulanan rotasyonun uygulanmayacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, Dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi dedi.
26  28 Temmuz tarihleri arasında başvuruları alınan rotasyondan ilk etapta 13 bin öğretmenin etkilenmesi bekleniyordu.

Öğretmen Atamaları da Agustos ta

Öğretmen atamalarıyla ilgili  Daha önce 47 bin demişlerdi, şimdi 37 bin deniyor, 10 bin nereye gitti şeklinde eleştriler aldıklarını belirten Avcı, 47 bin yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadro bütçe kanunu çerçevesinde yasayla ihdas edilir. İhdas edilen kadronun ne kadarının ne zaman açılacağı Maliye Bakanlığı'nın onayına bağlıdır. Bu yıl 37 bin öğretmen ihdas edilmiş kadrosunu Ağustos ayında kullanacağız şeklinde konuştu.
Ogretmenlere Rotasyon Iptal Edildi!…Yeni Ogretmen Atamalari da Agustos’ ta… Ogretmenlere Rotasyon Iptal Edildi!…Yeni Ogretmen Atamalari da Agustos’ ta… Reviewed by ümitse on 00:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.