Hürriyet

banner image

Hürriyet

Fransa' da Ulusal Kutlamaya Saldiri: 84 Olu…

Fransa' da Ulusal Kutlamaya Saldırı: 84 Ölü…
14 Temmuz 2016 Perşembe
Fransa' nın güneyindeki Nice şehrinde, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlaması yapan kalabalığın içine daldı, 84 kişi yaşamını yitirdi.

Fransa’nın güneyindeki Nice şehrinde, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Yerel yetkililer Nice'deki olayın saldırı olduğunu açıkladı. İlk bilgilere göre en az 84 kişi hayatını kaybederken, en az 50 kişi de yaralandı. Yaralılardan 42'sinin durumu ağır. Yetkililer kamyon şoförünün de öldürüldüğünü belirtti. Nice Savcılığı da olayın kasıtlı bir saldırı olduğunun neredeyse kesin olduğunu ancak olaya 'terör' demek için henüz erken olduğunu söyledi. Yerel Nice Matin gazetesi ise polisin öldürdüğü saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı. Gazete, saldırganın Nice kentinde yaşadığını belirtti..
90 KİLOMETRE HIZLA KALABALIĞA DALDI
Polis yetkilileri kamyonun 90 kilometre hızla 2 kilometre boyunca ilerlediğini açıkladı. Kamyonun durdurulmaya çalışıldığını ancak bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybetti açıklandı.  Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 TemmuzFransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti. Polis tarafından etkisiz hale getirilen şoförün kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi.   Alman basını, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını da bildirdi.   Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu.  Olayın ardından polis ve valilik geniş çaplı operasyon başlattı.  Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, programını iptal ederek güvenlik toplantısına katılmak üzere başkente döndü.  Olayın hemen ardından gelen görüntüler:
ŞULE BUCAK: BÜYÜK BİR ŞOK YAŞADIK
Fransa' da Ulusal Kutlamaya Saldiri: 84 Olu… Fransa' da Ulusal Kutlamaya Saldiri: 84 Olu… Reviewed by ümitse on 22:35:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.